Friday, March 11, 2011

Katak kembung™

Jom mkn ‘katak kembung’.. upsss, jgn salah faham ya..’katak kembung’ di sini adalah sejenis kuih atau nama lain nya ialah mini cakoi.. kuih cakoi yg korang slalu beli kat pasar malam tu, tp yg ni dlm bite size..tiuttt sangat.

mini cakoi a.k.a katak kembung

dari cni la dia dpt nama

Nampak mengiurkan tak?huhuuhu..ni la ‘katak kembung tu’..skang dah tau kn kenapa nama dia mcm tu..sebab rupa dia hampir sama.. nama ni diberi oleh my sis & her geng kat opiss..hebat tul imaginasi diorg ni..

Kalau tingin nak rasa, ‘katak kembung’ ni ada jual kat depan Menara Celcom, Jln Semarak..kat kawasan pulau tu..dia jual tiap ari isnin – sabtu, tp kalau tak salah time petang je. Harga pun sangat murah, 4pcs = singgit je..

Apa yg best lg adalah penjual ni sangat la bermurah hati..tiap kali beli sure dia akan bg free. bila sy beli 2 hengget dia bg free lg 4pcs..murah hati sesangat. Siap kuah lebih xpayah mintak.. mmg terbahekk la.. *abg, dah tlg promote ni xda apa2 ke? ahaksss*

* gbr penjual tidak dpt disertakan sebab i takut nnt dia prasan plak yg i nk ngorat dia..auuwwww
 

11 comments:

  1. oo...rase die same je kn dgn cakoi?cume die cute..huhu

    ReplyDelete
  2. yupp, betul tu syukri..cuma tiutt tu menambah kn kesedapan nya..hikhik

    ReplyDelete
  3. kalau kecik bole bawak bekal pegi kelas...
    hehehee

    ReplyDelete
  4. mak ai..mahal nye..huhu..kat kelantan ktorg panggil cakuih..tp harga nya 1ringgit = 10..dapat makan sepuluh..kenyang..huhu..~_~

    ReplyDelete
  5. mak ai, nama die..jgn r panggil katak kembung...

    x lalu nk mkn after diz kang...hahahahaa

    ReplyDelete
  6. Hai anim..
    X lalu ler dengor nama pun dah geli...saya nie alergik sikit ngan katak...uhuhuhuh

    ReplyDelete
  7. @Atsuko ~ nk bwk p kelas tp takut x kenyang la plk.. sebagai alas perut bleh la.hehe

    @Manja ~ meh la cni..bleh rasa..

    @Furball ~ murah nya kat kelantan..anim ingat kat cni dah abis murah..

    @Shahyaz @ Cik Sue ~ saje letak namatu supaya nampak comel je..huhuhu

    ReplyDelete
  8. laaaaa ni rupanya... hahahaha
    klik klik iklan... klik blog say ajuga......thx u.

    ReplyDelete
  9. Macam menarik je, kaya dia best x? tlg poskan utk atok, hehehe...

    ReplyDelete
  10. @Normaliza ~ dah klik awk punya juga.. =)

    @Atokk ~ kaya dia x best sgt, tp xpyh mkn dgn kaya pun dah memang dadap..bg add nnt opah pos..kalau expired xbleh refund eh..huhuu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

a N i M Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template