Friday, April 1, 2011

BV 4050 da greatest chef™

Sebenarnya mlm ni nak tido awal sebab nak kumpul energy utk esok..esokk ada apa?? Jeng jeng jengggg.. esok hari cuti utk diet ku..yayyyy...& yg paling best esok mau ke rumah ‘BV’ sebab ada kenduri aqiqah anak dia.. korang tau ‘BV’ tu sape?? Meh nak cite...

‘BV’ ni sebernarnya kakakanda ku yg no. 3.. mane dia dpt nama ‘BV’?? cite dia camni (menurut my kakanda yg 1st la, sbb sy blum lahir lg time tu).. waktu umur dia 5-6taun, bapak sy beli kete baru n no plat kete tu adalah ‘BV 4050’.. bila kete tu sampai je kat umah dia merempan2 sambil hentak2 kaki nk suruh sumer org panggil dia ‘BV 4050’.


Cuba korang fikir, logic ke nak panggil ‘BV 4050’?? dah la panjang n susah nak sebut, pelik plak tu..mungkin time tu dia konpius kot samada dia tu manusia or kete..hahaahaaa *ampun kakakanda*. So bila sumer org dah runsing dengar dia merengek, diorg amik keputusan utk panggil dia ‘BV’..baru la dia bhenti melalak..


Dan skang kami hanya panggil dia ‘B’..nasib la dia dah bleh menerima hakikat..huhuhuuu. n nama sebenar dia adalah Norlida Ismail..nama sedap2, nk guna nama kete..x paham betul.. tp skang sy sangat salute sama dia..dulu dia pun x reti masak mcm sy gak, tp skang dah lain woooo..

Skang ni dia part time buat cake, biskut, pastry & bun, kuih2 tradisional,  macaroon, n mcm2 lg la..sampaikan mee kuning, cheesy wedges n popcorn pun dia buat sendri tau. Kagum x?? kalau ada sesape b’minat nak order bleh la klik SINI ..so, if korang panggil dia ‘BV 4050’ , sure dia bg harga spesel..wakakakka

Kat bawah ni beberapa sample hasil tangan ‘BV 4050’

high demand biscuit a.k.a biscuit of da year
from left: Spanish cookies, Snow almond

from left: Blueberry cheese tart, Caramel tart

kek 3 tingkat

cake 3D

cake barbie doll

cupcakes cantum

cupcakes for engagement

macaroon

cream puff

from left: puding belang, serimuka durian & serimuka pandan

homemade popcorn

homemade cheezy wedges

Sherphard pie 

Amacam?? terliur x? Esok ntah apa la menu yg dia nk wat lg..hacusss la diet ku ini wahai ‘BV’ ku..upsss, jgn marah ye ‘BV’, adinda mu dah tolong promote ni.heheehee. nanitee semua

11 comments:

  1. terliur..
    nk2 ag chezy wedges tu..
    huuu

    ReplyDelete
  2. mak aih... best errrr!!! nak mnuntut la jgak ngan kak Bv nih..=)

    ReplyDelete
  3. aduuuu... sdpnya nengok. da la dk lpaq ni. :p

    ReplyDelete
  4. lapaq....
    noh suka cookies tu ngan cream puff...
    takleh tahan kalo dah nampak...
    mesti kena beli punya...

    http://goblog606.blogspot.com/
    http://nohkodiang.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. memang semua yg BV4050 ni masak sedap2 belaka..nanti kn cite majlis aqiqah d umah BV dgn makanan yg melimpah ruah ya..hehehee

    ReplyDelete
  6. sedapnye , zana nk blaja jugak kak . :D

    ReplyDelete
  7. yeap i oso her cuppies 7 cake customer...the naruto made for my son...mmg superb mom.thumb up

    ReplyDelete
  8. Allah ! mak oii , makanan :) Lazatnya~ Nikmat ^^ hehe :)

    ReplyDelete
  9. Waa.....bestny kat sini , banyak cake......emmm suke sangat :-)

    ReplyDelete
  10. berselera tgk mknan yg byk ni :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

a N i M Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template