Saturday, April 23, 2011

Pudding dangdut auwww™

Tengok tajuk pun sure sorang dah eksited nak tau lebih lanjut & tengok rupa pudding dangdut ni kan??hahhaha.. nama mesti mau gempak..baru menarik nak try. Sebenarnya pudding ni hasil rekaan me n my sis, Mary (nama glemer). Mulanya nak wat pudding lain, tp tetiba dah siap jd lain plak. so kami pun bg la nama sesedap hati.

Nama ni t’wujud sebab pudding ni sangat la lembut n b’goyang2 bak penari dangdut..hahaha. dah, jgn merepek lebih2..nk buat dia simple je. Meh tengok bahan2 yg diperlukan

Bahan A
1 paket serbuk agar-agar clear (Cap Swallow Globe)
2 liter air
Gula mengikut kesesuaian citarasa
1 tin susu cair
1 biji telur

Bahan B (utk penyedap & hiasan)
1 tin jagung (Cap Lang)
1 tin susu cair
Gula Melaka or gula merah yg telah di masak bersama air

bahan-bahan nya

Cara-cara membuat nya


Masak serbuk agar2 bersama air sehingga mendidih & agar2 larut. Kemudian masuk kan gula.


Setelah gula larut, masukkan susu cair & kacau sentiasa sehingga mendidih lg sekali.

Akhir sekali masukkan telur yg telah di pukul sedikit & juga esen vanilla.


Tadaaa..dah siap. Letak ke dalam acuan & sejukkan.

Bila dah sejuk kita kuar kn & siap utk di hidang..

Dan di bawah ni adalah cara2 utk kita makan si dangdut ni..bila korang masuk mulut, rasa segar sangat. Tambah plak ada rasa lemak2 dr susu cair, manis dr gula Melaka n bleh geget2 jagung plak..perrhhhhh.. dadappp sangat.



So apa lg, jom la try buat pudding ni..lps mkn bleh kita b’dangdut sesame..ahaksss. selamat mencuba n semoga b'jaya.. ;)

14 comments:

  1. wah2....sambil makan puding berdangdut la....hehe..

    sedap la..suka la puding...

    ReplyDelete
  2. wooo..puding susu ke ni..mesti best ni.heheh

    ReplyDelete
  3. comel je nama..puding dangdut..hahha

    ReplyDelete
  4. haha.. pas makan makan berdangdut? konpem takkan gemuk lah makan bnyak pun :)

    ReplyDelete
  5. kak anim....check la kat komen sebelum ni...fariz ade batkan hadiah tuk akak..huhuhu

    ReplyDelete
  6. mcm best.. mesti kna cuba ni.. =)

    ReplyDelete
  7. senang je. nak try gaklah =]

    ReplyDelete
  8. mcm best je..boleh try nie. berdangdut nnt. :P

    ReplyDelete
  9. blogwalking!;)
    singgah baca entry!;)

    meh singgah blog fae :

    http://fzhjmldn.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. aduh sedapnya puding ini, saya senang sekali makan puding, apalagi pakai fla rasa cokelat wah sangat nikmat rasanya.

    ReplyDelete
  11. nampak simple..blh la cuba lps ni ;)

    ReplyDelete
  12. sedapnyeee..lain dari biasa..ehheh biasa guna laici kan.?

    ReplyDelete
  13. salam.. hari ni saya meluangkan masa membaca blog follower saya. TERIMA KASIH kerana menjadi follower blog saya... sudah pasti saya singgah utk klik2.. jana tabung nffng...
    sama2 kunjung n klik2...
    sokongan anda amat dihargai..
    terus maju..waaa.. puding dangdut!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

a N i M Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template