Saturday, March 5, 2011

Cerita Collagen NH Colla Plus™

Halluuu.. arini nak sentuh isu sensitip skit. Uolss mesti penah dengar apa tu collagen kn? Sesape yg concerned pasal beauty, sure berminat nak amik benda alah ni.. sebenarnya collagen ni ada mcm2 jenis n brand kat pasaran.

Oleh sebab kegedikan yg melampau, i pun nak try la gak guna collagen ni..mane tau bleh jd cantik mcm lisa surihani ke, auuwww..hahahha. sis i pakai collagen ni, mmg nampak kesan nye..kulit pun glow in da dark hoteyy.


I mkn ikut dia punya instruction la.. n after sebulan, selepas habis se’pack, ada 15 botol.. kesan nya pun muncul.. jeng jengg jenggg....

eeeiiyyyy...yyyeeekkkkk


Korang mesti xsanggup nak tengok kn?? Bukan korang je, i sendri pun ngeri nak pegang muka sendri time ni..ntah benda alah apa la ni..rasa gatal n pedih muka. Tanpa berlengah lg terus stop amik collagen tu.

Tp kesan nya sampai skang.. i dah xbleh nk mamam haiwan2 laut..bila mamam je sure jd blk..tidakkkk. telah hilang 1 nikmat dunia dlm diriku.. tp demi mu muka, i t’paksa la b’korban.. bukan senang nk ilang parut nya.

Rasa nak bakar je company tu sebab mmg salah dia.. tengok bukti ni, apa yg dia tulis dlm website dia..


Ada ke patut dia kata “no side effects will occur”.. patut nya tulis la “effects may be vary for certain people”.. bila tengok je benda alah ni kat mana2, terus rasa nk marah je..huhhh

Tujuan yg sebenarnya bukan la nak buruk kn produk ni..just nk bg reminder kat uolss sumer, sebelum try apa2 produk tu, better kita minta nasihat dr yg lebih arif ya.. ramai gak yg kata produk ni bagus.. tp ternyata bkn utk diriku..hukhukhuk

**say no to the collagen and seafood for a whole life**

Ni la collagen yg berjaya merubah hidup ku..berubah jd apa korang tunggu ya...

27 comments:

  1. eeuuwww...teruknya sampai cam tu skali...mintak balik duit...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good sharing, NH Colla Plus a super-concentrated marine collagen beauty drink launched under the NH Beauty Series, contains 5,000mg of marine collagen, natural Vitamin C and red grape juice concentrate to give you gorgeous skin. For detail review visit:
      http://kidbuxblog.com/natural-nutrient-packed-beauty-drink/

      Delete
  2. biar betul jadi cmtu..maybe collagen ni xsesuai dgn kulit awk kot.

    ReplyDelete
  3. @azharr ~ memang rasa nak sue je.. huhh..sangat geram

    @ syukri ~ aah..doc bilang dlm collagen ni ada somethg yg ada certain org x seswai..so dia x bleh la tulis kat web dia yg collagen tu takde side effect *mood nk mrh dah dtg blk ni*

    ReplyDelete
  4. anim?kenapa x call pengedar tu je tanya?? anim pergi klinik je la.kesian akak tgk.akak sekarang alahan naik jerawat pun kdg2 keluar air mata kalau tersentuh jerawat..ini kan lagi mcm ni...rajin basuh muka dgn air suam je anim

    ReplyDelete
  5. ngeri nyer akak tgk...jgn sentuh tau.biar je.takut melarat plak.bsh ngn air suam.

    ReplyDelete
  6. kesian kat awak anim...ambik gambar byk2 sebagai bukti and saman jer company tue...x pun pegi ker mahkamah tribunal saya pernah gi ke mahkamat tribunal dan menang...

    ReplyDelete
  7. thanx sumer sebab risau kn anim..tp benda ni jd sebulan lepas..skang dah ok sebab mkn pun b'pantang.. saja nak bgtau, takut ada org yg t'kena mcm anim ni..

    cik sue, family anim pun suh p mahkamah tribunal gak..tp anim ni mcm malas n dah t'lewat buat masa ni..if jd lg next time memang anim akn p..

    ReplyDelete
  8. adoi...siannya muka adik camtu..xpe cuba petua akak ni ye..basuh muka ngan air kelapa ye..pas basuh tu gosok2 kat muka tu,jangan la kuat sangat tau,pelan2 je, ,,lepas dah gosok tu basuh ngan air suam pastu lap muka tu ye..buat seminggu 3 kali insyaallah jerawat ilang dan x tumbuh dah dik..

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum dik...
    Kak Ina sendiri pernah cuba produk ni..habis 3 pack tapi rasanya tak de apa2 kesan..so stop jer ....kesian kat Anim yer...

    ReplyDelete
  10. @dunia maiza ~ tima kasih ya..nnt anim try petua akak tu ya.. alhamdulillah skang ni pun dah ok skit, cuma parut je blum ilang lg.

    @mulutpayau ~ waalaikummussalam kak ina.. ada kwn anim pakai pun xda efek apa2.. maybe efek dia berbeza2 kat setiap individu.

    ReplyDelete
  11. hi.. follow u also...sekarang muka u macam mana? still macam itu lagi ke...u beli dari mana? online? kenapa tak saman aje company itu...minta ganti rugi.... berapa harganya?

    ReplyDelete
  12. oh my... aku pon dah telan 12 botol benda ni... start botol ke 9 aritu jerawat naik 4 biji.. hari ni dh botol ke 12 jerawat byk gila... so sad!

    ReplyDelete
  13. cik sue:nk tnye cmne ek awk refer kt mahkamah tribunal tu??

    ReplyDelete
  14. Takutnya, wpun dah telan 15 biji, Alhamdullillah xde bad effect. Tp mmg pnah dgr marine collagen not suitable for sensitive skin or acne prone skin. So far wpun xde nampak glowing tp muka cam dah kurang 25% minyaknye.

    ReplyDelete
  15. vaithis ~ yg di beli di farmasi je.. harga mahal la jugak..dlm RM150++ for 15bottle..skang ni alhamdulillah dah ok dah..allergic sumer pun dah ilang.

    Cik Sue ~ anim x refer pun tribunal.. malas sbb muka pun dah ok..huhuhu

    Lin ~ sis anim guna pun ok..mcm yg lin ckp, sesetgh org xtahan dgn benda ni.. xnk try dah apa2 yg b'kaitan collagen..hehehe

    ReplyDelete
  16. i dah minum dekat 2 tahun result boleh kata best !!!!! suka sangat dengan colla plus

    ReplyDelete
  17. wooo dah rs cam tu.lg teruk. NU AGE pun same mybbkan muka i cam alien...rs nak terjun bgunan je..bila dah byk study bab collagen.baru tau..unsur 'marine' punca utama..tp bila mkn udg ketam tak la pulak timbul jrwt..pelik gak

    ReplyDelete
  18. ala..baru nak try..takut la pulak :(

    ReplyDelete
  19. alaaaa sy baru try 4botoll ni.jerawaatr bykk gak naek luar biase xmcm slalu jerawat halus.ni kuar besar2.huwaaaa.stressssnyeee.rs nk stopp jer pkaii

    ReplyDelete
  20. nasib baik u allz bgtahu siap2..ingat baru nak cuba...huhuhu...

    ReplyDelete
  21. Kecianya.saya pun baru minum sebotol,bangun pagi alhmdulilah kulit saya nampak berseri,tapi saya memang tidak bnyk mengalami masalah kulit.mgkn cik anim alergik dgn.marin cologgen.

    ReplyDelete
  22. I at last broke down and care an executive chairs support reenforcement could besides assist us in making our lives
    a lilliputian better. This is my outset clock time
    I hold that executive chairss get are besides called executive
    chairs casters. If you placard, the chair back
    is set at at Barnes and Nobel.

    my weblog: executive chair

    ReplyDelete
  23. I baru je beli. Baca2 tgk jadi macam ni pulak. I takut nak minum lak. Dah la mahal nh collagen plus ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi awak.awak ada simpan kotak x?i really nedd that box.plese reply in 0175704962.i will pay for that box

      Delete
  24. i dah guna.so far tiada masalah.mmg betul2 berkesan. nak lagi kesan cpt guna kinohimitsu diamond tu.

    ReplyDelete
  25. hi awak.awak simpan lagi x kotak tu?i really need the box.please reply me. 017 5704962

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

a N i M Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template