Tuesday, March 22, 2011

Yg menarik di Rembau™

Seperti yg dijanji kn, here it is ‘Nasi Ayam Gemas’.. kedai Nasi Ayam Gemas Mustafah ni terletak di pekan Tampin, bukan pekan Gemas ya.. Nasi Ayam Gemas ni dah wujud sejak tahun 1980..lg tua dr sy..

inilah kedai nya


Nasi ayam yg sangat dadap ni special skit sbb ayam dia kita bleh pilih samada nak di hidangkan 1 pinggan besar utk share ramai2 or in single plate. My femly prefer in single plate..ini adalah utk mengelak kn berlaku nya perang..haahaha *sebab sumer pun nk part drumstick, tight or wings*

terliur tak tgk ayam dia??

Isi ayam dia sangat la moist n juicy..manakala luar dia plak sungguh garing. Sampai jd nipis kulit ayam tu..ntah mcm mana dia buat..selain tu, nasi dia pun dadap, sebab nasi dia sendri dah ada rasa n sangat lembut..tak mcm nasi ayam tmpt lain.

inilah complete set nya

Senang cite sumer pun sedap la. dan ini adalah bukti nya.. tadaaa

licinnn

Utk desert nya plak, singgah la di Cendol Madu Rembau.. Cendol ni pun sangat dadapp..lain dry g lain.. isi cendol yg hijau tu dia buat sendri..walaupun saiznya agak montel, tp tekstur nya lembut n kenyal2 gitu..rasanya cukup lemak & tak terlalu manis.

kedai ni tepi jalan je

sy punya cendol jagung

Yg t'akhir buat masa ni, kat Rembau gak ada jual ‘tolo’ yg sangat murah..gred A dia baru RM 8.50/tray..tp harga dia b’ubah2 gak ikut pasaran..but still murah dr tempat lain. Lg yg best nya, kita bleh pilih2 telur tu..sudah semestinya sumer org pun nak yg besar2.
tolo = telur

** Hebat kn cara sy utk kurus..

7 comments:

  1. nasi ayam gemas ni cawangan dye ade kat tempat aku..haha..boleh la tahan gak sedapnya..tapi agak mahal sikit lorh..^_^

    ReplyDelete
  2. kite slalu mkn dekat cendol madu rembau tu !
    serious memang sedapkan. hehe ;)

    ReplyDelete
  3. sy pun org rembau tp tak penah mkn nasi ayam tu :P

    ReplyDelete
  4. @Ijat ~ owh, dia ada banyak cawangan ke??ni 1st time sy jumpa..hehee

    @Fatin ~ cendol dia memang terbahek kn faten kan?kan?kan?..korang mmg patut try..

    @Fadhdeela ~ ayam dia memang dadap..anim tgk bila2 pun sure trus lapo blk..heeheehe

    @Fiza ~ nanti kalau blk kampung try tau nasi ayam tu..kat pekan Tampin, kalau tak salah dekat ngan skolah

    ReplyDelete
  5. saya duk tampin...slalu sngt beli nasi ayam nie..ok la...not bad gak...:)

    ReplyDelete
  6. memang superb πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ» sodap nasik ayam gomeh . bkk laa kek ghombau lak πŸ˜‹

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

a N i M Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template